Wednesday, February 27, 2019

δρακου μαρια φαρμακειο

https://lukeclzp.blogspot.com/2019/02/blog-post_98.html
μεθυσμενα ξωτικα μελη
εξαίρεση συνώνυμα

Μάλιστα δεν αποκλείεται στην επόμενη πενταετία να αντιμετωπίζεται ο πόνος με ενέσεις επεξεργασμένων βλαστοκυττάρων στις αρθρώσεις. Σε ότι αφορά τη δημιουργία χόνδρου από βλαστοκύτταρα με στόχο τη θεραπεία της αρθρίτιδας εκείνο που έχει επιτευχθεί είναι η δημιουργία χόνδρου που είναι κατώτερης ποιότητας από αυτόν που έχει ο άνθρωπος.


δρακου μαρια φαρμακειο

Στις νεότερες εξελίξεις, αναφορικά με τη χρήση των βλαστοκυττάρων, για την αντιμετώπιση της αρθρίτιδας, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής καθηγητής Ορθοπαιδικής στο ΑΠΘ και υπεύθυνος της οργανωτικής ομάδας, στο Κέντρο Ορθοπαιδικής και Αναγεννητικής Έρευνας (C. O.RE), Ελευθέριος Τσιρίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο περιθώριο του διεθνούς συνεδρίου, με τίτλο "Stem Cells in Surgery" το οποίο διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.


δρακου μαρια φαρμακειο

Το χαρακτηριστικό της αρθρίτιδας είναι η καταστροφή των αρθρώσεων, δηλαδή του χόνδρου ο οποίος δυστυχώς δεν αναπλάθεται. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σήμερα, οι επιστήμονες προσπαθούν να αναπλάσουν τον χόνδρο, αλλά και να ανακουφίσουν τον πόνο χρησιμοποιώντας τα βλαστοκύτταρα, δηλαδή κύτταρα τα οποία προέρχονται από τον μυελό των οστών, ή προέρχονται από εμβρυικά κύτταρα.


Ο κ Τσιρίδης, αναφέρει ότι τα βλαστοκύτταρα έχουν χρησιμοποιηθεί για να περιορίσουν τον πόνο των ασθενών, ελαττώνοντας την φλεγμονή που έχει κάποιος ο οποίος πάσχει από πολύ προχωρημένη αρθρίτιδα, δηλαδή την αρθρίτιδα λόγω ρευματοειδούς νόσου, ή την αρθρίτιδα που έχει έχουν άτομα ηλικίας άνω των 70 που χρειάζονται αρθροπλαστική. "Παίρνουμε κύτταρα από τον μυελό των οστών, τα επεξεργαζόμαστε με ειδικό τρόπο, τα ενίουμε μέσα στην άρθρωση και αυτό δίνει μια μεγάλη ανακούφιση. Υπάρχουν μελέτες, έχουμε κάνει κι εμείς τέτοιες προσπάθειες, ώστε να ανακουφίζονται οι ασθενείς", εξηγεί ο κ Τσιρίδης αναφέροντας ότι τα αποτελέσματα των μελετών θα δημοσιευτούν σύντομα.


Στην ερώτηση αν αυτό θα αποτελέσει φάρμακο, ή θεραπεία και αν αναμένεται κυκλοφορήσει, απαντά: "Υπάρχει ως φάρμακο στα πλαίσια πανεπιστημιακών ομάδων, όπου κάνουμε κλινικές δοκιμές με τους ασθενείς μας, που έρχονται στα Πανεπιστήμια. Αυτά τα περιστατικά τα παρατηρούμε και τα ελέγχουμε. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει και ίσως θα αργήσει να υπάρξει ως φάρμακο στην αγορά από μόνο του, διότι προϋποθέτει μια βιολογική επεξεργασία που πρέπει να γίνεται μέσω ενός συντονισμένου οργάνου, δηλαδή ενός ιδρύματος το οποίο ελέγχει τη διαδικασία, πχ την αποστείρωση, την πιστότητα του προϊόντος , ενός εργαστηρίου βιολογίας. Τέτοια εργαστήρια σε υψηλό επίπεδο υπάρχουν μόνο σε μεγάλες πανεπιστημιακές ομάδες, ή σε πολύ υψηλής εμβέλειας κέντρα. Αυτές οι δύο ομάδες μαζί μπορούν να προσφέρουν αυτό το προϊόν. Δεν είναι δηλαδή κάτι που μπορεί κάποια στιγμή να το προμηθευτεί κανείς από το ράφι ενός φαρμακείου".



https://gucdtttl.blogspot.com/2019/03/blog-post_73.html

No comments:

Post a Comment