Τα τελευταία χρόνια, σε εξίσου βάρβαρες συνθήκες, ο δημοσιογράφος Μοχάμεντ αλ-Άμπσι δηλητηριάσθηκε στην Υεμένη, η Μιροσλάβα Μπριτς και ο Χαβιέρ Βαλντές σκοτώθηκαν με σφαίρες στο Μεξικό, όπως και ο Γιαν Κούτσιακ και η μνηστή του στη Σλοβακία.
τιμή παραγωγού βάμβακος
Από το 2006, η UNESCO έχει καταδικάσει τις δολοφονίες 1.010 δημοσιογράφων και επαγγελματιών των μέσων ενημέρωσης. Όμως εννέα στα δέκα από τα εγκλήματα αυτά δεν έφθασαν ποτέ ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με την έκθεση που δημοσιεύεται σήμερα.
ανδρικα εσωρουχα ιωαννινα
Η υπηρεσία του ΟΗΕ κήρυξε την 2α Νοεμβρίου «Διεθνή Ημέρα Κατά της Ατιμωρησίας των Εγκλημάτων Εναντίον των Δημοσιογράφων», προς τιμήν των Γάλλων που σκοτώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου 2013 στο Μαλί, της Ζισλέν Ντιπόν και του Κλοντ Βερλόν.
«Ο αγώνας εναντίον της ατιμωρησίας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του Τύπου και της πρόσβασης στην ενημέρωση. Η επίθεση σε έναν δημοσιογράφο σημαίνει επίθεση εναντίον ολόκληρης της κοινωνίας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γενική Διευθύντρια της UNESCO Οντρέ Αζουλέ.
Απόψε τα φώτα του Πύργου του Άιφελ θα σβήσουν συμβολικά για μερικές ώρες με πρωτοβουλία των Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα.
«Η κραυγή τους μας στοιχειώνει», τονίζει η ένωση φίλων της Ζισλέν Ντιπόν και του Κλοντ Βερλόν. Οι δολοφονίες τους, όπως επίσης και αυτή της Άννα Πολιτόφσκαγια το 2006 στη Μόσχα και της Μαρί Κόλβιν το 2012 στη Συρία, «αφορούν άμεσα τα κράτη, τις διπλωματίες τους, τις αστυνομίες τους, τις υπηρεσίες πληροφοριών τους και τη δικαιοσύνη τους», υπογραμμίζει η ένωση σε άρθρο που δημοσιεύεται από τη Liberation.
Η έρευνα προχωρεί με βήμα σημειωτόν πέντε χρόνια μετά τον φόνο των δύο Γάλλων. Ένας Γάλλος δικαστής υποθέσεων τρομοκρατίας μετέβη για πρώτη φορά στο Μαλί τον Μάρτιο, όμως δεν μπόρεσε να ερευνήσει τον τόπο των φόνων.
τιμή παραγωγού βάμβακος
https://vhovqwqr.blogspot.com/2019/04/blog-post_65.html
https://xjlixeve.blogspot.com/2019/05/blog-post_56.html
No comments:
Post a Comment