χρεος ριτσος
ποσο διατηρειται ο φυσικοσ χυμοσ πορτοκαλι
Η συνάντηση των δύο ηγετών έγινε στην Ανδαλουσία (νότια), ενώ πλέον η Ισπανία έχει μετατραπεί φέτος στην κυριότερη πύλη εισόδου στην Ευρώπη διά θαλάσσης των παράτυπων μεταναστών και των προσφύγων, ξεπερνώντας κατά πολύ σε αριθμό αφίξεων την Ιταλία και την Ελλάδα.
«Δεκατέσσερα χιλιόμετρα χωρίζουν τις ακτές της Ισπανίας – και κατά συνέπεια της Ευρώπης – από εκείνες της Βόρειας Αφρικής, αλλά η απόσταση (...) είναι απείρως μεγαλύτερη σε όρους ανάπτυξης», επισήμανε ο νέος επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης, ο σοσιαλιστής Πέδρο Σάντσεθ. «Το να μειωθεί το βάθος αυτού του χάσματος της ανισότητας θα όφειλε να είναι ένα από τα κύρια καθήκοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης», πρόσθεσε.
Ο Σάντσεθ ανέφερε ότι συμφώνησαν με την Μέρκελ να «εντείνουν τον διάλογο και τη συνεργασία με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης» των μεταναστών και «κυρίως με το Μαρόκο».
«Συζητάμε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», υπενθύμισε, «την εκταμίευση μιας σειράς οικονομικών πόρων που θα επιτρέψουν στο Μαρόκο (...) να ελέγχει πολύ πιο αποτελεσματικά τα σύνορά του» και να περιορίζει «τις αποπλεύσεις (πλεούμενων) προς τις ισπανικές ακτές».
γιαουρτι φαγε προσφορα
ποσο διατηρειται ο φυσικοσ χυμοσ πορτοκαλι
Σύμφωνα με μια ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε από τη Μαδρίτη, «ο Σάντσεθ και η Μέρκελ συμφώνησαν να διαβιβαστεί στη Ευρωπαϊκή Επιτροπή πόσο αναγκαίο είναι να υπάρξει μεγαλύτερη οικονομική εμπλοκή του Ευρωπαϊκού Καταπιστευματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης για την Αφρική, από το οποίο προέρχονται κεφάλαια που προορίζονται συγκεκριμένα για το Μαρόκο και τον έλεγχο των συνόρων» του.
Η Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι το Βερολίνο στηρίζει την προσπάθεια της Μαδρίτης για τη μείωση των ροών μεταναστών από το Μαρόκο.
Η συντηρητική γερμανίδα καγκελάριος υπενθύμισε ότι η Γερμανία έκανε ήδη τη συνεισφορά της στο Ευρωπαϊκό Ταμείο, «για την Τυνησία και το Μαρόκο», διότι «χρειάζονται υποστήριξη όσον αφορά την ασφάλεια των συνόρων και την αναπτυξιακή συνεργασία».
Η Μέρκελ συμπλήρωσε ότι για να υπάρξουν συμφωνίες με τις χώρες προέλευσης και διέλευσης των μεταναστών, «και οι δύο πλευρές πρέπει να εξασφαλίζουν κάτι (...) Δεν μπορούμε απλά να μιλάμε για την Αφρική, πρέπει να μιλήσουμε με την Αφρική».
Οι δύο ηγέτες έκαναν δηλώσεις έπειτα από ένα γεύμα εργασίας στη Σανλούκαρ στο οποίο ήταν παρόντες και οι σύζυγοί τους.
Η συνάντησή τους συνέπεσε με την έναρξη της ισχύος της διμερούς συμφωνίας που υπεγράφη την 6η Αυγούστου, βάσει της οποίας η Μαδρίτη δεσμεύθηκε να παίρνει πίσω μέσα σε 48 ώρες τους μετανάστες που φθάνουν στη Γερμανία αλλά έχουν ήδη καταγραφεί στις ευρωπαϊκές βάσεις δεδομένων στην Ισπανία. Αυτή η συμφωνία έχει πάντως μάλλον συμβολική αξία, καθώς ελάχιστοι μετανάστες φθάνουν στη γερμανική επικράτεια από την Ισπανία.
https://hbmvymhf.blogspot.com/2019/04/blog-post_25.html
No comments:
Post a Comment